Dansk Håndbold Forbund

Grønne håndboldmesterskaber

Formål

Da Dansk Håndbold Forbund kontaktede os for at udforske hvordan håndboldverdenen kunne gå i en mere miljørigtig retning, var vi mere end villige til at starte dialogen, selvom vi var opmærksomme på, at med 128 sider regler for afholdelse af mesterskaber, var det umuligt at dække alt på én gang. Vores mål var at identificere grønne tiltag for mesterskaberne fra 2023 til 2028.

Løsning

Med vores erfaring fra tidligere samarbejder, herunder vores arbejde med AGF og en lang række megaevents, faciliterede vi en workshop med fokus på fire centrale områder:

  • Mad og drikke
  • Transport
  • Affaldshåndtering
  • Materialer

Vi ved fra erfaring, at målbare resultater bedst opnås gennem målrettet arbejde. Derfor valgte vi at prioritere emner, der var relevante for vores kunde. Inden vi dykkede ned i detaljerne, sørgede vi for, at alle deltagere talte samme sprog ved at diskutere de tre aspekter af bæredygtighed: People, Planet, Profit, og skabte en fælles forståelse blandt de involverede aktører inden for dansk håndbold.

Resultat

I samarbejde med deltagere fra Dansk Håndbold Forbund, Arena Nord, Frederikshavn Kommune, Messecenter Herning og Herning Kommune afholdt vi en workshop med positiv energi og værdifulde input. Gennem fokus på de fire nøgleområder adresserede vi indkøb, transportformer og deres miljømæssige påvirkning samt betydningen af affaldshåndtering og genbrug af materialer som bannere, drikkedunke og tryksager.

Selvom der stadig er mange udfordringer at tackle i reglerne for afholdelse af mesterskaber, har vi taget det første skridt, og vi ser frem til at fortsætte vores rejse mod grønnere håndbold.